Anasayfa


     Bu Seçimde Hangi Partiye Oy Verelim 26.9.2015

   
Ürün Kodu : Bu Seçimde Hangi Partiye
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar


Bu Seçimde Hangi Partiye Oy Verelim
26.9.2015

Seçimler geldi çattı. Demek ki huzur ve huzursuzluk seçimlerle belirleniyor, tercih ediliyor. Bir Kasıma çok az bir zaman kaldı. Karanlığın, anarşinin, belirsizliğin, istikrarsızlığın veya aydınlık  ve ufuklara doğru yol almanın, ümidin, geleceğin, huzurun seçimi için anahtar elimizde. Peki ne yapmamız lazım.

1994 de o zamanki, bozulmamış Zaman Gazetesinde Ahmet Şahinin bir yazısı hala hafızamda, her yerde de anlatırım ve o metodu da uyguladım.

Diyor ki Ahmet Şahin, Müslüman tarafsız kalamaz, oy vermek zorunda. Verdiği oy ise mutlaka ona ceza veya mükâfat, sevap veya günah olarak tereddüp edecek. Zira bu konuda ayet de var. Kim zerre kadar bir hayır işlerse karşılığını, kim de zerre kadar bir şer işlerse karşılığını muhakkak görecektir.

 Femen yağmel miskale zerretin haryan yarah, vemen yağmel miskale zerratin şeran yarah. Zilzal süresinden bir ayet bu. Hiçbir zerre  kadar  küçük  bir eylem yoktur ki, sevap veya günah olarak yazılmasın. Seçimde oy vermek, verdiğimiz oy  eylemini zerreyle izah etmek çok zordur. Oy verme sorumluluğu çok büyük bir eylemdir.

Şu 7 Haziran da yanlış oy verenlerin 5 ay içinde ülkeye, insanlığa verdiği zararı bir düşünün.

Herkesin kafasında bir doğru vardır. Ama her doğru, doğru değildir. Doğruyu bulmak için Allahın verdiği akla, fikre ve tabiî ki kitabına, gönderdiği elçisinin uygulamalarına bakmak, yolumuzu, yönümüzü, doğrumuzu bu ölçü birimleri ve cetveller ile çizmek gerekmez mi?

Önümüzde mutlaka oy vermemiz gereken bir seçim var ve mutlaka bir partiye oy vereceğiz.

Burada partizanlığı bir kenara atacağız. Kuran ne diyor, bir akımın, fikrin, ideolojinin, kişinin arkasından körü körüne gitmeyin bağlanmayın diyor.

O zaman biz ne yapacağız parti belirlemede. Çok basit. Mevcut partileri şöyle gözümüzün önüne alıp oylama, puanlama yapacağız.

Üç kriterimiz, sorumuz ve verdiğimiz puan olacak.

Birincisi: Potansiyel. Yani mevcut oy oranı, halk desteği.

İkincisi: İhlâs. Yani dürüstlük, edep, ahlak, fazilet, manevi değerlere bağlılık, millilik, yerlilik.

Üçüncüsü: Ehliyet. Yani deneyim ve tecrübe şartı. Bu işi en iyi yapabilecek ekip, kadro, konjektür.

Üç soru soracağız ve partilere puan vereceğiz. Sonra üç notu toplayıp ortalamasını alacağız.

En yüksek puanı alan partiye gidip euzü besmele çekip basacağız oyu, mührü. Sonrası içimiz   ve vicdanımız rahat  olsun. Rahat uyuyalım, rahat gezelim. Rahat oturalım, rahat kalkalım. Ben hep verdiği oyu söylemişimdir. İnsan iyi bir şey yaparsa söyler, açıklar, çekinmez, saklamaz değil mi. Kötü bir şey yaparsa gizler, saklar, sıkılır, anlatamaz, huzursuzluk duyar..

Ben kendi kendime şöyle bir puanlama yaptım. Katılan katılabilir, katılmayan katılmaz her koyun kendi bacağından asılır derler ya.  Belki size göre yanlış puanlama yaptım. Buna saygı duyarsınız veyahut edepsizlik yapıp saldırırsınız. Bu sizin kişiliğinizle ilgili. Ama ben oylamamı, puanlamamı ve seçimimi yaptım. Kararım kesin ve açık edip sizinle vicdanım rahat bir şekilde paylaşıyorum.

1:Ak Parti: 1. Potansiyel Puanı: 9 2.İhlas Puanı:8  3.Ehliyet Puanı:9 =26 Üçe bölüm ortalamasını alalım:8.67 Puan

2.CHP: 1. Potansiyel Puanı: 7 2.İhlas Puanı:3  3.Ehliyet Puanı:5 =15 Üçe bölelim ortalamasını alalım:5.00 Puan

3.MHP: 1. Potansiyel Puanı: 6 2.İhlas Puanı:6  3.Ehliyet Puanı:6 =18 Üçe bölelim ortalamasını alalım:6.00 Puan

4.BDP: 1. Potansiyel Puanı: 3 2.İhlas Puanı:0  3.Ehliyet Puanı:0 =3 Üçe bölelim ortalamasını alalım:1.00 Puan

5.Saadet: 1. Potansiyel Puanı: 1 2.İhlas Puanı:7  3.Ehliyet Puanı:8 =16 Üçe bölelim ortalamasını alalım:5.33 Puan

6.BBP: 1. Potansiyel Puanı: 1 2.İhlas Puanı:8  3.Ehliyet Puanı:8 =17 Üçe bölelim ortalamasını alalım:5.67 Puan

Dört parti için bir anket çalışması yaptım ve ortalamalarını alarak puan verdim.

Ak parti:8.67 puanla birinci, MHP 6 puanla ikinci, BBP 5.67 puanla üçüncü, Saadet 5.33 puanla dördüncü  CHP: 5 puanla beşinci teröristlerin desteklediği BDP de 1 puanla altıncı ve en sonuncu  parti çıktı benim anketimden.

BDP den Millet Vekili seçilen, bir zamanlar 1995 li yıllarda Ankara da Bayrak Radyoda Tefekkür İklimi adıyla radyo programı yaptığım zamanda radyonun genel yayın yönetmeni olan, abdestli namazlı ve Aykut Edibalinin ekibinden olan Ayhan Bilgen in de bu yazıyı okumasını dilerim. O da böyle bir anket yaparak mı BDP ye katılmıştır, Millet vekili olmuştur, kimin, neyin haklarını ve hangi davayı savunduğunu, nerede durduğunu, milletvekili maaşını gönül huzuruyla alıp harcayabildiğini  doğrusu  çok merak ediyorum.

Bu çalışmayı öneriyorum ben. 1994 de ilahiyatçı Ahmet Şahin de önermişti ve hep bu güne kadar ben de bu yolu takip ettim ve hiç yanılmadım.

Bu anketi herkese tavsiye ediyorum. Beş aydır milletin gördüğü zarar ve ziyandan zerre kadar bir sorumluluğum yok. Huzurluyum. Her eylemimi Kuran ve sünnete göre çiziyorum. O ne yanılmaz bir ölçüdür, kaynaktır, dayanaktır. Allah inandıktan sonra delalete düşenlerden ve doğrudan uzaklaşanlardan eylemesin bizi. Doğrudan uzaklaşanlara da bir an önce dönüş ve diriliş nasip etsin. Allahın Selamı Rahmeti ve Bereketi Hepimizin Üzerine Olsun.

 

 

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj
 
 
 
KeşifTV
Örnek Prefabrik Evler
AraziTV
Örnek Prefabrik Evler
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam66
Toplam Ziyaret378623
Saat
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339